Javítsa önmagát ezekkel a személyes fejlődési tippekkel

A hatékony önsegítő rutin nyílt végű. Javíthatja a rutinját, amikor csak akarja. Függetlenül attól, hogy csak most kezdi el önsegítő útját, vagy már jól belekezdett, új tanácsokkal találkozhat az erőfeszítések hatékonyságának javítása érdekében. Ez a cikk néhány tippet ad, amelyek segíthetnek.

Amikor céljait akarja elérni és fejleszteni, fontos, hogy holisztikusan tekintsen önmagára, ami azt jelenti, hogy egész ember. Emberként fizikai testből és elméből áll. Ha a teste egészségtelen, beteg vagy stresszes, akkor valószínűleg az elméje is sérült és egészségtelen. Az erőnlét és a testi egészség megőrzésével hozzájárul a mentális boldogsághoz.

A pozitív gondolkodás és az önbecsülés fontosságát nem lehet túlbecsülni. Miközben folytatja életcéljait, és igyekszik javítani önmagán, nem engedheti meg, hogy múltbeli bűntudat vagy hamis, önpusztító hiedelmek legyőzzék. Cseréld le magadról a "kudarc" vagy "vesztes" gondolataidat olyan pozitív hiedelmekkel, mint "jó úton járok" és "ezúttal sikeres leszek".

Sokszor a stressz az, ami megfosztja az embereket a boldogságtól. Mentálisan és fizikailag ártasz magadnak, ha túl sok stressz van az életedben. Ha tiszta fejjel szeretnénk nyugodtan és módszeresen dolgozni céljaink felé, akkor el kell távolítanunk a fejünkben lévő stresszt. Szánjon időt a napjára, hogy üljön le és tisztítsa meg a fejét. Ez a frissítő időszak javíthatja az általános békét és az önképet.

Amikor akadályok jelennek meg közted és személyes fejlődési céljaid között, szánj egy percet arra, hogy megkérdezd magadtól, hogy valójában hol van a probléma. Néha maga lehet a legrosszabb ellensége. Az elméd felfújhatja a lehetséges problémákat és felnagyíthatja az akadályokat a kudarctól való tudatalatti félelmükből. Összpontosítson az akadályok szigorú valóságára, és ne hagyja, hogy önbizalmával kétségek alakuljanak ki vakondokból.

Teszteld a hitedet. Nem elég, ha van egy sor hitünk, amelyek szerint élni kell. Tesztelje, kutassa, kérdezze meg őket. Keresd az igazi igazságot. Gyakorold hiedelmeidet azzal, hogy mindennapi életed során teszed azokat. A bölcsesség és az igazság a cselekvés és a meggyőződések megélése révén nyerhető el.

Egyél egészségesebb étrendet, hogy javíts a hangulatodon. Tartalmaz nyers zöldségeket és gyümölcsöket, teljes kiőrlésű gabonákat, például barna rizst és kölest, szójatermékeket, hüvelyeseket, diót és magvakat. A megfelelő mennyiségű komplex szénhidrátot tartalmazó étrend lehet a szerotoninhiány oka. Ha a szervezetben alacsony a szerotonin, az emberek rossz hangulatot és depressziót tapasztalhatnak.

Tartózkodjon az alkoholfogyasztástól. Valószínűleg hallotta, hogy az alkohol depresszív. Ez igaz. Ez zavarhatja az esetleg szedett gyógyszereket is. Előfordulhat, hogy rosszabbul érzi magát, rosszul lesz, vagy akár túladagolhat. Ha boldogtalannak érzi magát, mindig jobb, ha tartózkodik az alkoholtartalmú italoktól.

Egyedi és egyéni értékei segíthetnek a produktív személyes fejlődési terv kialakításában. Olyan területekre összpontosítani, amelyeket nem értékel, nincs értelme. Keress olyan területeket az életedben, amelyeket fejleszthetsz, amelyekre energiádat fordíthatod anélkül, hogy szembe mennél azzal, amit fontosnak tartasz az életben. Ez lehetővé teszi, hogy tartós változásokat eszközöljön az életében, mind személyes, mind szakmai minőségben.

Csináljon egy dolgot egyszerre. Sokat dolgoztunk ki a többfeladatos képességből, és a legtöbbünk ezt meg is teszi. Mindazonáltal sokkal elégedettebb lesz, ha egy feladatot elkezd, és az adott feladatra összpontosít, amíg be nem fejeződik. Mindent oda tud adni az életében, amit megérdemel.

Az egyik leghasznosabb és leggazdagabb dolog, amit tehetsz, egy új nyelv elsajátítása. Sok felnőtt soha nem törekszik erre a célra, és úgy érvel, hogy nem tud olyan jól megtanulni egy második nyelvet, mint a gyerekek. Ennek oka az, hogy sokan nem hajlandók napi egy -két óránál többet szentelni a tanulásnak. A csecsemők napi 16 órán keresztül vannak kitéve a nyelvnek. Az eredmények javítása érdekében fontolja meg, hogy napi 6 órát szenteljen tanulásra.

Az önsegítő stratégia egyetlen mércéje, hogy mennyire felel meg az Ön egyedi igényeinek. Nyugodtan használjon itt minden olyan tippet, amely hatékonynak tűnik; ne izgasd a maradékot. Ne feledje, hogy az önsegítő inspiráció bármikor és bármely negyedből beüthet. Legyen nyitott az új ötletekre, amelyek megfelelhetnek a rutinjának.