Javaslatok a személyes fejlődéshez

Amikor változtatásokra vágyik az életében, akkor elsősorban a saját személyes fejlődésére kell törekednie. Ez a cikk ötleteket ad arról, hogy hol indulhat, és olyan dolgokra, amelyekre összpontosítania kell, hogy elérje személyes fejlesztési céljait. Minden öntől kezdődik.

Ha megfelelően szeretné fejleszteni a személyes oldalát, nagyon fontos, hogy tükröződjön. Az egyik egyszerű szokás, amelyet megtehet, az az, hogy gyakorolja a magával való beszélgetést és önmaga hallgatását is. Hallottam egyszer kijelenteni, hogy jó imádkozni, de imádkozás közben jobb, ha ezen is elmélkedünk.

Tanulja meg tolerálni a többi ember kellemetlenségét a nem szóval. Mindenkinek nemet kell mondania valamire. Ellenkező esetben a többi ember életünkben annyi időt és erőforrást fog igénybe venni, amennyit nekünk kell adnunk. Ha valaki nemet hall és negatívan reagál, az inkább róluk szól, mint önről. Ha továbbra is fennállnak, kérdezze meg, miért várják el, hogy nemet mondjon a saját családjára, egészségére, céljaira stb., Csak azért, hogy igent tudjon mondani nekik. Csak akkor mondjon igent, ha valami olyasmi, amire igazán vágyik.

A szervezés kulcsfontosságú a stressz mentes életben. Ha úgy érzi, mintha rendetlen és kaotikus környezetben lenne, akkor úgy érezheti, mintha az élete rendetlen és kaotikus lenne. Nem telik el sok idő a rendetlenség eltávolításával, és megérte az erőfeszítést, amikor mindez elmondva és elkészült.

Önként jelentkezik arra a munkára, amelyet senki más nem akar. Az önkéntesség megnyithatja másokkal való kapcsolatait. Segíthet olyan ismeretek és készségek megszerzésében, amelyek egy napon felbecsülhetetlen értékűnek bizonyulhatnak. Az, hogy munkatársai nem akarnak munkát vállalni, még nem jelenti azt, hogy automatikusan ki kellene zárniuk!

Az eredményekkel való hencegés helyett inkább másokat kellene megkérdezni az övékről. Mások sikereinek tiszteletteljes hallgatása segíthet abban, hogy betekintést nyerjen saját belső életébe, valamint lehetővé teszi, hogy értelmesen kapcsolatba lépjen másokkal.

Sorolja fel az élete összes akadályát, mind a nagyobb, mind a kisebb, hosszú és rövid távúakat. Ezek a múlt, a jelen vagy a jövő akadályai lehetnek. Fedezze fel a múltbeli nehézségek legyőzésének különböző módjait, az összes lehetséges megoldást a jelenlegi problémáira, valamint azt, hogy miként akadályozhatja meg a jövőbeni akadályokat, vagy készíthet vészhelyzeti tervet.

Legyen tisztában azzal, ami a legrosszabbat hozza ki önből, és változtasson rajta. Talán csak akkor dohányzik, amikor szünetben van a munkahelyén. Talán a szomszéd mindig arra ösztönzi, hogy reggel halasszon el egy dolgot azzal, hogy megosztja a pletykákat a kerítésen. Természetesen nem szüntetheti meg a szüneteket vagy a szomszédot, de megváltoztathatja, hogyan reagáljon mindegyikre.

A depresszió miatt az emberek visszavonulhatnak szokásaiktól, tevékenységeiktől és társadalmi csoportjaiktól. Mellesleg, amikor a legnagyobb a kísértés a kapcsolatok megszakítására, akkor pontosan akkor kell összeszednie minden erejét, és továbbra is részt kell vennie, függetlenül attól, hogy érzi-e ezt vagy sem. Értse meg, hogy önmaga elszigetelése csak több fájdalmat és stresszt okoz. Megkeresheti barátait vagy családját, és megkérheti őket, hogy felajánlják a szükséges motivációt és támogatást ahhoz, hogy a szokásos tevékenységekhez kötődjenek.

Amint a fenti cikkben megállapítottuk, az élete a kezében van, és a saját személyes fejlődése javításának célja elérhető. Tegye ezeket az ötleteket megvalósításba, és nézze meg, mely megoldások felelnek meg legjobban az elvárt végeredménynek. Megtette az első lépést. Most folytassa tovább, hogy oda jusson, ahová szeretne.